Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Μητρόπολης Κορίνθου.

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στην κατάμεστη Κροκίδειο Αίθουσα την Κυριακή 19ην του μηνός Δεκεμβρίου και ώρα 6.30 το απόγευμα η καθιερωμένη πλέον Εκδήλωση της Ιεράς μας Μητροπόλεως για τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Στην Εκδήλωση αυτή που περιλάμβανε ύμνους των Χριστουγέννων και οι οποίοι αποδόθηκαν εξαίσια από την Χορωδία «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΨΑΛΤΙΚΗΣ» υπό την Δ/νση του καταξιωμένου χοράρχου κ. Αθανασίου Παϊβανά, μίλησε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αγάπιος Δρίτσας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ι. Μονής Αναστάσεως του Χριστού Λουτρακίου, ο οποίος ως δεινός χειριστής της ελληνικής γλώσσας και εγκρατής θεολόγος ανέλυσε με γλαφυρότητα και λυρικότητα το «Μήνυμα των Χριστουγέννων».
Στην ομιλία του ο π. Αγάπιος αναφέρθηκε επίσης στο πόσο αυτό έχει στην σημερινή εποχή παραποιηθεί, αλλά και στο ότι η απομάκρυνση μας από τον Θεό μας έκανε να φτάσουμε στην σημερινή κατάσταση της κρίσεως γενικώς και κυρίως των πνευματικών αξιών, αφού στηρίζουμε την ευημερία μας μόνο στά υλικά αγαθά και όχι στον πνευματικό πλούτο της πίστεώς μας. Αναρρίπησε την φλόγα της πίστεως στις καρδίες μας ανανεώνωντας την ελπίδα που έφερε στον κόσμο μας το βρέφος της Βηθλεέμ.
Παρουσίασε δε την όλη εκδήλωσι ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπολεώς μας και την εκδήλωσι έκλεισε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ.κ. Διονύσιος με ένθερμη και χαριτωμένη προσλαλιά.
http://diogenis-press.blogspot.com